Ultimele Știri

Donnerstag 23. Juni 2016

Ziua portilor deschise

8 aprilie orele 15 [mai mult]


Asociaţie pentru întreţinerea Casei Calfelor din Sibiu şi pentru promovarea tradiţiilor meşteşugăreşti din Europa

Idea înfiinţării unei asociaţii s-a născut deja în primăvara anului 2007 când câteva calfe călătoare au realizat faptul că trebuie să lucreze pe viitor mai mult la renovarea “Casei Calfelor“, să organizeaze proiecte şi să clarifice situaţia casei împreună cu propietari.

Pentru ca această casă să poată fi folosită şi de generaţiile viitoare de calfe a fost înfiinţată în data de 29 iunie 2007 „Asociaţia pentru întreţinerea Casei Calfelor Sibiu - Gesellenherberge Hermannstadt - Maison des Compagnons Sibiu“. Prima adunare generală a avut loc în data de 23 iulie 2007.

Datorită existenţei acestei asociaţii se deschid noi posibilităţi care nu ar fi fost realizabile înainte. Asociaţa se ocupă de restaurarea şi întreţinerea „Casei Calfelor“.

Ea crează deasemenea şi o legătură între calfele călătoare şi meşteşugarii români, oferind astfel diverse posibilităţi de colaborare între aceştia.

Astfel de când vara anului 2007 au putut fi organizate ateliere de lucru ale calfelor şi şantiere pentru renovarea „Casei calfelor“ la care au participat multe calfe de diferite meserii. O fost organizat şi proiecte în scoale profesionale, expozitie, concerte, seare informative şi o fost participat la festivale.

Asociaţia „Casa Calfelor Sibiu“ îi invită pe toţi cei care se află în călătoria tradiţională precum şi pe toate persoanele interesate de acest proiect să devină membrii.

Calfelor le recomandăm să viziteze „Casa Calfelor“ şi să lucreze în Sibiu şi împrejurimi.

Persoanelor interesate de acest proiect le putem spune doar atât: nu vă jenaţi să intraţi în vorbă cu calfele călătoare pe care le vedeţi în oraş!

 

În numele asociaţiei